24.6.2012

Nestori 100 vuotta -tapahtuma lähestyy

Navettamme remontti isoksi takkatuvaksi valmistuu ja sen kunniaksi pidämme avajaiset 30.6. klo 18. Koska samana päivänä tulee Nestori Miikkulaisen esikuvan Nestori Reposen syntymästä tasan 100 vuotta, muistelemme myös Nestoria.

Olemme saaneet yhden kiinnostavan esineen, johon tapahtumassa myös tutustutaan. Se liittyi yhteen Nestorin monista toimialoista ja sen on aikoinaan ottanut talteen nimismies.

Saariston harrastajateatteri esittää reilut puoli tuntia kestävän esityksen Saaren poika Nestori. Se on ainutkertainen esitys pitkään aikaan, joten jos sitä ei aiemmin ole nähnyt, nyt siihen tarjoutuu hyvä tilaisuus.

Avajaiset aloittaa myös kiivaimman matkailusesongin. Nestorinrannassa se tarkoittaa muun muassa jokasunnuntaisia avoimia aamiaisia heinäkuussa klo 9 - 11 (6 €) ja samoina päivinä klo 13-14.30 Nestorin kierroksia. Tervetuloa!


23.6.2012

Hieno juhannusjuhla Lintusalon Hietalahdessa

Lintusalon Hietalahden juhannus keräsi Saimaan Lietveden rannalle kaikkiaan lähes sata kävijää. Jossain vaiheessa joku sai laskettua yli 80 ihmistä, mutta sen jälkeen tuli vielä joitakin, viimeiset puolen yön aikaan, jolloin kokosta oli jäljellä sitkeä uppotukki, joko jökötti pystyssä paikallaan, ehkä hivenen jo kallellaan.

Järjestelyistä vastasi ennen kaikkea Revonpesän porukka, joka oli loihtinut paikalle paitsi hienon biitsin myös jopa kompostivessan. Nestorinrannan väki taas hoiti mainostuksen ja makkaranmyynnin. Seuraavassa muutama kuva.

Kokko on hetki sitten sytytetty. Kello taisi olla puoli kymmenen.

Istuimina oli Revonpesän Jussi Kapasen asettelemia kiviä. Myös tuoleja oli tuotu.

Aurinko on juuri laskenut. Olisiko kello ollut yhdentoista paikkeilla.

Valoisa on juhannusyö. Kuva otettu puolen yön aikaan.

14.6.2012

Hietalahden juhannus - Midsummer in Hietalahti - Иван Купала на Hietalahti

Lintusalon kylän luoteisrannalla Hietalahdessa juhlitaan 22.6.2012 noin klo 20 - 0.30 juhannusta. Hietalahti avautuu suoraan kohti juhannusyön auringonlaskua. Edessä on aava Lietvesi. Ks. sijainti tarkemmin kartasta.

Maanteitse paikalle pääsee Lintusalontien ja Revonpesän risteyksestä, jossa käännytään Revonpesälle.

Matkaa risteyksestä Hietalahteen on 1,4 km. Hietalahti on tien päässä.

Nestorinrannan päärakennuksesta matkaa on noin 2 km ja Nestorin majalta 2,5 km.

Мы празднуем Ивана Купали 22.6.2012 в часов 20 - 0.30 на Хиеталахти. См. на карте
 Поверните в Revonpesä из Lintusalontie и идите 1,4 км на берегу Lietvesi (Hietalahti). Из Nestorinranta 2 км.


We selebrate Midsummer on the beach of Hietalahti 22.6.2012 at 20 - 0.30. See map.


Turn to Revonpesä from Lintusalontie in Lintusalo village and go 1,4 km to the end of the road. There you see this beach. From Nestorinranta it is 2 km.

Kun lähestyt Hietalahtea, ensimmäiseksi näet tämän vanhan puuveneen, sitten hiekkarannan ja Lietveden ja lopuksi yllä olevat istuinkivet.

First you see this old boat, then the beach and Lietvesi and finally the stones.

13.6.2012

Viimeiset hetket ilmoittautua kielikursseille

Ilmoittautuminen kielikursseille päättyy 19.6. Ilmoittaudu RaJuPuSu-opiston sivuilla!

Tarkempaa tietoa kursseista näet paitsi RaJuPuSun sivuilta myös klikkaamalla viereisen sisällysluettelon venäjän kursseista kertovaa sivua tai suomen kursseista kertovia englannin- tai venäjänkielistä sivua.

11.6.2012

Kalan syönti on hyvä! - Look fish stories

Pietarilaiset Andrei ja Elena ovat nostaneet Lietvedestä kalan toisensa perään. Katso heidän kalajuttunsa kuvien kera Kalajuttu-sivulta.

Look pictures and fish stories by Andrei and Elena from St Petersburg: Fish stories